Kontakta oss
Allt i metall för undertak

Därför Flexplåt

Systemtak

Fasadsystem

Armaturer

FlexSpecial

Ljudabsorbenter

Media

Om oss

Milky Way - det självklara valet

Milky Way blev det självklara valet när Evangeliska Brödraförsamlingen skulle öppna upp för ett mer välkomnande församlingsrum med fokus på ljus, värme och gemenskap.


Evangeliska Brödraförsamlingen har sin verksamhet i en förnämlig och tidstypisk fastighet från 1800-talet. Under hösten 2014 bestämde sig fastighetsägaren Linhultska stiftelsen för att glädja församlingsmedlemmarna med att renovera delar av fastigheten för att skapa en välkomnande plats att mötas i före, under och efter församlingens verksamheter. Det avsåg bl a församlingsrummet Salen. 

Från murrig inredning till modern, ljus och varm öppenhet 
Gunilla Angersjö, inredningsdesigner
Inredningsdesigner
Gunilla Angersjö
Strax för jul 2014 fick inredningsdesignern Gunilla Angersjö en förfrågan från ägaren. Hon tog med entusiasm fram ett förslag, som klubbades igenom direkt. 

Senaste gången församlingssalen Salen piffades upp var någon gång på 1980-talet. Då fick lokalen bl a sina väggar rödmålade. 

Nu skulle dess murriga väggar och mörkbruna undertak istället få en mer modern prägel med ett återspeglande varmt och rogivande ljus. Det kala möblemanget skulle ersättas av mjukare fåtöljer i en mer glad och klar färgskala. 

Salen före renovering
Salen före renovering
Salen under renovering
Salen under renovering


En vintergata inomhus skapar spännande associatione
Av en händelse hade Gunilla ett passande undertak på gång. Inför framtagningen av det nya konceptet hade hon nämligen varit på ett föredrag som Anells Ljus + Form hållit och sett bilder på Flexplåts metalltak Milky Way. Bilderna på metallundertaket återgav den varma lyster hon hade eftersökt. 

Milky Way - en specialmönstrad metallkassett
Milky Way hade presenterats som ett taksystem med metallkassetter som perforerats efter specialmönster. Tillsammans med en integrerad belysning skapade metallundertaket en spännande och levande atmosfär i rummet. 

Wow, det skulle jag kunna tänka mig att ha i  
       Salen! Det skulle bli som en vintergata
       inomhus!”  utbrast hon för sig själv. 

Hon kontaktade Niklas Eriksson på Flexplåt, fick en provbit sänt till sig med exakt den varma mässingsfärg hon hade önskat. Saken var biff! Hon presenterade konceptet för sin kund och fick klartecken att dra igång. 

I Gunillas förslag skulle undertaket gå hela vägen ut till väggen - till skillnad från de miljöer hon hade hunnit se, där Milky Way monterats fritt från vägg. Tanken var att få mönstret från undertaket att avspegla sig på väggarna som ett ljusspel. Och resultatet blev exakt det som Gunilla hade önskat! 

Salen med nytt undertak i metall efter renovering
Salen efter renovering (bild 1 - detaljbild, bild 2 - med inredning)
Med undertaket på plats kom den ena spontana reaktionen efter den andra - från både kund och församlingsmedlemmar:

Så läckert!” ”Vilken ljusshow!” ”Wow, vad häftigt!”.

På församlingens facebook-sida står även att läsa: ”Spegling både uppåt och neråt. Flera dimensioner av Guds ljus!” 


Ett roligt och givande samarbete med Flexplåt 
Niklas Eriksson, Flexplåt
Niklas Eriksson
Gunilla är generös med superlativen när hon tänker tillbaka på samarbetet med Flexplåt. 

”Jag hade så roligt! Niklas var väldigt positiv och stöttade mig med tips och know-how. Jag fick alltid direkt återkoppling på mina frågor och kände att han var med under projektets olika faser. Jag fick en första provbit i direkt anslutning till vår första kontakt, vilket bidrog till en snabb start. 

Vi hade en del utmaningar i projektet; undertaket skulle t ex ansluta mot en rundad vägg. Jag fick tips på montage av bärverk, metallkassetter och avslutningslister. Niklas följde även upp under projektets gång och kunde be om bilder för att se hur projektet utvecklades. Jag är så nöjd med resultatet.”
 

 

 

Uppdraget 
Gunilla Angersjö Design AB fick förfrågan runt jul 2014, renoveringen startade i våras och avslutades enligt plan tidigt i höstas 2015. 


Leverantör metallundertak
Flexplåt AB producerade
och levererade taksystemet Flex2000 med metallkassetten Milky Way.

              Del av Milky Way-kassett

Milky Way är en perforerad metalltakskassett, som pulverlackerades med sulfur.

Mönstret är framtaget av Ljusform för Flexplåts räkning.

=> Läs mer om projektet
=> Se fler projekt med Milky
      Way och Flex2000
=> Läs mer om taksystemet
      Flex2000

=> Översikt - Flexplåt systemtak
     Om Gunilla Angersjö Design 
Sedan 1974 driver Gunilla Angersjö inredningsföretaget Gunilla Angersjö Design AB med säte i Göteborg.

Hon är inredningsdesigner (från början textildesigner) och arbetar fram lösningar för främst företag - allt ifrån utsmyckning, belysning och möblering till färdiga helhetskoncept. För kunden är fördelen att Gunilla Angersjö Design AB samordnar projektet och fungerar ofta som spindeln i nätet.

Gunilla har byggt upp en gedigen erfarenhet och läser numera snabbt av de lokaler hon besöker.

Hennes kontaktnät är stort och inbegriper ett stort antal leverantörer men även hantverkare som elektriker, rörmokare och andra installatörer. För henne blir det därför extra viktigt att leverantörerna håller vad de lovar.


Annell Ljus + Form AB
Annell Ljus + Form AB levererade och integrerade belysningen för metallundertaket Milky Way.

De utvecklar och marknadsför sedan 1962 armaturer och ljussystem för professionell belysning inomhus och utomhus.
=> Läs mer Annell Ljus + Form


Om Salen, Evangeliska Brödraförsamlingen, Göteborg
Evangeliska Brödraförsamlingen härstammar från den herrnhutiska väckelserörelsen. Församlingen är fristående men knuten till Svenska kyrkan.

Församlingens grundläggande tanke är att vara en gemenskap mellan kristna med olika bakgrunder och uppfattningar där Kristus står i centrum och ett därtill knutet socialt engagemang.

På 1800-talet donerade församlingsmedlemmarna Sven och Ellika Linhult sin fastighet på Kungsgatan 45 – Korsgatan 20 till sin församling. Ägaren blev Linhultska stiftelsen, som än idag har den i sin ägo.

Byggnaden raserades under den stora branden som härjade i Göteborg 1802, då även Göteborgs domkyrka blev förstörd av elden. Fastigheten byggdes upp igen och fick i början på 1900-talet ytterligare två våningar, där kyrksalen och församlingsrummet Salen finns idag. Renoveringar har skett i omgångar. Lokalen Salen renoverades senast på 1980-talet.

              Kungsgatan 45
 
                                                                    In English | Webbplatskarta                                                                                                         
 

                                                                    Flexplåt AB | Studiovägen 8 | 135 48 Tyresö | Tel: 08-580 00 500 | kundservice@flexplat.se | www.flexplat.se