Kontakta oss
Allt i metall för undertak

Därför Flexplåt

Systemtak

Fasadsystem

Armaturer

FlexSpecial

Ljudabsorbenter

Media

Om oss

KUNDSERVICE

Make up-artist blev Flexplåts fixare

Kundservice, ordermottagare, rådgivare och den som sköter logistiken. Erica Oscarsson har ett finger med i det mesta som sker på Flexplåt. Tidigare drev hon två kosmetik­företag. 


– Det är inte så stor skillnad egentligen. Båda jobben handlar om att kunna lyssna på kunden och ge bra service. Dessutom måste ju resultatet alltid bli det bästa möjliga.


 
I dag är Erica Oscarsson Flexplåts ”spindel i nätet”. Hon står i direktkontakt med alla på företaget och är den som kunderna möter när de gör sina beställningar av vertikalplåt på telefon eller mejl.

– Jag är i princip vår kundservice, den som kunden först möter i de flesta sammanhang. Jag sköter både telefonen och mejlen, och är det något som jag inte kan svara på direkt tar jag frågan vidare till rätt person. Du ska få alltid få ett snabbt svar hos oss, det är jätteviktigt, säger hon.

Snabba puckar
Beställningar över telefon och mejl fördelar sig 50/50. Det är framför allt montörer som ringer. – De kanske står på ett bygge och har kört fast eller ska avsluta ett jobb och upp­täcker att de behöver beställa en speciell plåt som vi måste tillverka för att arbetet inte ska stå stilla. Vid just sådana tillfällen värderas vår snabbhet väldigt högt. 

De flesta återkommande kunder använder sig av mejlen när de beställer. – De skickar ritningarna direkt till oss.

Kunder som beställer stora volymer kopplas nästan alltid direkt till säljavdelningen. Vid större leveranser blir också logistiken en viktig faktor. Leveranssäkerheten faller också under Ericas ansvar. 
 
Flexibla transporter
– Våra turbilar går två gånger per dag, vissa av våra kunder behöver också leveranser till sina byggen så ofta. Vid stora jobb brukar vi vilja vara med tidigt i planeringen, just för att trygga leveranserna.

Äpplet faller inte långt från trädet. Erica Oscarsson brukar också få frågan om hon är släkt med Flexplåts styrelse­ordförande, Anders ”Atte” Oscarsson. – Han är min pappa, säger hon.

Familjeföretagsandan är alltså en del av Flexplåt. Men det betyder inte att Erica själv saknar erfarenhet från att stå på egna ben. Hon har redan hunnit driva eget – i en helt annan bransch. Erica är utbildad make up-artist. 
 
– Jag drev tidigare två kosmetikföretag. Men när jag fick chansen att vara med från starten av Flexplåt valde jag att byta bana. Och det är ju alltid extra roligt att kunna påverka hur ett företag byggs upp från grunden, säger hon.

Entreprenörsdrivet märks också när man vandrar runt på Flexplåt. Det är ett personligt bemötande, oavsett om man befinner sig i verkstan eller på kontoret. 

Lasse Pettersson – konstruktör och firmans expert på speciallösningar – står i verkstan skär till koppardelas som ska bockas. Han avbryter sitt arbete när vi passerar och småpratar lite. Loggan på tröjan avslöjar att han håller på Bajen.


Det låter som ditt jobb kan vara stressigt?
– Det är alltid bråttom, men det betyder inte att är stressigt. Vi jobbar med fasta chaufförer på Bring som vi lärt upp hur de ska hantera vår plåt. De kör heller inte med något annat än våra grejer. 

– Viktigast i mitt jobb är att alltid vara tillgänglig, och jag ger mig inte förrän vi har en lösning. En anledning till att vi håller kvar våra kunder är just att vi alltid kan ge snabba besked. Och du får alltid ett namn på personen som tar hand om ditt ärende.

Du är en ung kvinna i en mansdominerad bransch, hur reagerar kunderna när de talar med dig första gången över telefonen?
– Det är inte ovanligt att de tror att de talar med en receptionist och förväntar sig att jag ska koppla dem vidare, men det får man ta med en nypa salt. Sådana gånger brukar jag bara vara extra tydlig och ställa motfrågor, som vad jag kan hjälpa dem med och samtidigt föreslå lösningar. Efter det brukar det aldrig vara någon som undrar om de kommit till rätt person. 
                                                                    In English | Webbplatskarta                                                                                                         
 

                                                                    Flexplåt AB | Studiovägen 8 | 135 48 Tyresö | Tel: 08-580 00 500 | kundservice@flexplat.se | www.flexplat.se